W roku szkolnym 2023/2024 klasy siódme realizowały jeszcze jeden projekt ogólnopolski, w formie innowacji pedagogicznej - „BON APPETIT”. Uczniowie rozwijali zainteresowania i umiejętności kulinarne poprzez samodzielne przygotowywanie potraw i posiłków oraz czerpali radość z ich wspólnego przygotowywania. Innowację realizowano podczas zajęć z wychowawcą, biologii i języka angielskiegoIstotą tej innowacji było poszerzanie i rozwijanie umiejętności kulinarnych oraz językowych uczniów klas VII poprzez udział w zajęciach, warsztatach, wyjściach i wyjazdach w miejsca związane z kulinariami, udział w piknikach oraz spotkaniach z osobami, które fascynują się tym tematem. Realizacja treści polegała na kształceniu właściwych postaw zdrowotnych, promowaniu idei “zero waste”, organizacji pracy w kuchni oraz zachowania zasad higieny podczas przygotowywania posiłków. W wyniku działań uczniowie przygotowali nie tylko  pyszne dania ale także dwujęzyczną książkę kucharską, w której zostały zamieszczone realizowane przepisy i własne propozycje uczniów Zdobyte umiejętności były wykorzystywane w życiu codziennym uczestników oraz ich rodzin.